tisdag 28 augusti 2012

So long Huddinge!

Och så var hösten här... känns det som ialf.
Man kan se lite på mina icke existerande inlägg här på bloggen att jag har haft fullt upp i sommar.
Skolan hann inte ens sluta innan jag började sommarjobba och när jobbet tog slut åkte vi till Spanien i 16 dagar! Jätteskönt. Där fick man ialf lite sol och värme för det är ju inget som man blivit bortskämd med den här sommaren.
Och det bästa av allt!! Efter vi kom hem från Spanien gick flyttlasset! Vi har äntligen flyttat!!! So long barn som står i klunga och skriker bara för skrikandets skull på innergården, so long (rent ut sagt) idiotgrannar som både spelar bandy och åker skateboard på balkongen, so long otrevligt folk. I tre års tid har vi handlat på Ican mitt emot huset. En liten butik där det inte är så många som handlar... inte en enda gång har någon hälsat när man kommer in i butiken. Grannar som man möter i trappen tittar hellre bort än hälsar tillbaka... det finns liksom ingen själ i Huddinge. Ialf inte där vi bodde.
Nu har vi flyttat ifrån en nyproducerad 3a till en 50-tals 2a. På gränsen till lite liten men den är så fin! Och med uteplats! Det bara kändes i hela kroppen när vi klev in i den att det var här vi skulle bo, fast vi inte ens stog som första sökande så blev det så. Lägenheten kanske också kände att vi borde bo här ;)

Jag gick fram och tillbaka till tåget igår och på vägen dit pratade jag med "Gubben med taxen".. han kallades visst så och skulle köpa mjölk i den lilla livs-butiken vid tåget och på vägen hem lärde jag känna Ulla.. som är konstnär, 71 år och bor i en villa på andra sidan tågspåret. Vi åkte hiss tillsammans, det var allt som behövdes för att sen stå och prata om allt möjligt i tio minuter. =)
Jag kommer trivas så mycket bättre här!

Enda nackdelen (förutom att jag såklart inte är byggt för att packa kartonger så ryggen la ju av igen) är att närmsta postombud ligger på nästa pendeltågsstation Sollentuna. Och har man som jag... ehm.. några paket att vänta mej (gissa innehållet) så är det ingen mening med att gå en gång varje dag utan man får vänta in alla och ta allt på en och samma gång, Lite skillnad från att ha haft posten på andra sidan gatan. Tålamod som så inte är min grej =)

Men eftersom det är den stora nackdelen med Häggvik... så kanske ni förstår hur bra det är här =)

5 kommentarer:

 1. Tack för din gulliga kommentar :) jo lite förlagor har jag ju genom att titta i gamla böcker och läsa om hur man gjorde förr..men annars så blir ju själva broderiet just i den storlek som jag vill osv.

  Lycka till med nya boendet, för många år sedan flyttade jag ut på landet efter att ha bott i ett område med lite väl högljudda grannar och surtanter i varje hörn. Har inte ångrat mig !!!!

  SvaraRadera
 2. Häggvaik har jag ingen aning var det ligger. Men det låter som ni hittat ett trevligt, mysigt ställe att bo bo.
  Lycka till och ta det lugnt med alla paket!

  SvaraRadera
 3. Grattis till nya boendet!
  Det verkar ju toppen! Trevliga grannar är guld värt.
  Du får helt enkelt stå ut med att postombudet är en bit bort ;-)
  Tom. jag som bor i liten by i Småland har närmare till mitt postombud :-D

  SvaraRadera
 4. Då får man gratulera då. :)
  I Häggvik brukade min gubbe vara ganska ofta o jobba förr, så det har jag hört mycket om. Det låter ju som du fått en bra början med grannar och så. Trist att ryggen inte höll bara, men den får du sköta om så du orkar bära hem de där paketen sen. :)

  SvaraRadera
 5. Grattis!
  Så skönt att flytta till en plats där det känns så rätt!

  SvaraRadera