söndag 6 januari 2013

Myssöndag

Idag tog vi bilen in till stan med sikte på Hallwylska museet. Tomas har aldrig varit där och det är helt klart det bästa museet i hela Stockholm så nu med en startsträcka på de fyra år vi varit tillsammans så blev det äntligen av. Mycket folk, rätt dålig guidning och med en vakt som gick bakom och jagade på hela gruppen så blev det mer en stressad upplevelse än en mysig vandring.

Klart att man inte kan ha besökare som strosar runt i sin egen takt men man behöver inte heller springa och jaga folk och skrika på dem att gå till gruppen när sagda grupp försöker ta sej upp för en trapp och det är lång kö nedanför med folk ur gruppen som försöker ta sej fram. Känns kanske lite onödigt i mina ögon men ... ja... vissa gillar väl kanske inte att jobba söndagar bara..

Det var mycket prat och det gavs ingen möjlighet för oss att faktiskt titta på det guiden hade berättat om för då stog hon redan i ett annat rum och pratade, det blir lite knepigt när guiden säger "gå gärna in och titta i badrummet" och sen ställer sej i ett annat rum och pratar medans vakten går bakom och skriker att alla ska skynda och gå till guiden...


Men oavsett det kan jag verkligen rekommendera museet. Helt otroligt att se detta enorma hus, 40 rum och kök som byggdes på dåtidens slumkvarter "utanför" staden och som idag är en av Stockholms finaste adresser. Lite drygt 2000 kvm stort hus uppfört för 2 personer... det är lite skillnad från våra 2 rum och kök på 57 kvm det =)


Bilder kommer från Hallwylska.se 

Nu fortsätter myssöndagen med hemlevererad mat, film och stickning i soffan och imorgon blir det äventyr i Uppsala. Någon som har några tips på mysiga fik eller bra matställen i Uppsala skriv gärna en rad, ja ni andra också om ni vill såklart =)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar