fredag 2 september 2011

Mycket blommor blir det

Idag kom jag hem med en himla massa blommor. De snittblommor som inte kommer hålla sej till nästa vecka får vi ta hem varje fredag och idag blev det en stor hög som skulle med. Som tur var kom Tomas och hämtade mej med bilen annars hade jag fått lämna nästan allt i skolan eftersom det var så himla tungt och otympligt.

Så länge vi går i skolan så får vi också handla i Florahallen till grossistpriser. Hallen ligger bredvid skolan så jag åkte lite tidigare idag och svängde införbi. Man får ju passa på =)
Ska man köpa krukväxter så kan man oftast inte köpa färre än sex och snittblommor är nog vanligast i buntar om 20, men om man jämför med blomsterhandlarna så är det förhållandevis billigt ändå så det gör inte så mycket. Idag var jag inne och köpte fina långa rosor som heter Miss Piggy. Faktiskt får jag väl erkänna att det var namnet som gjorde att jag bestämde mej för dem. Vi ska på inflyttnings-kräftskiva hos min syster imorgon och hon måste få piggyrosor. Fina var de ju med.. himla tur ;)suddiga Miss Piggy fortfarande i papper

Idag gjorde vi bordsdekorationer, det passar ju himla bra så en av dekorationerna får följa med och piffa upp kräftskivan
passar väl bra på en kräftskiva? Hoppas den får plats bara för den är stor och supertung

Den andra får stanna hemma, den passar bättre på soffbordeten liten muffin blev det med... fråga inte varför de kallas muffin, jag har ingen aning


Förre veckans muffin med ljusgula nejlikor och ekollon (som man knappt ser på bilden) lever fortfarande men det va inte så lätt att ta kort på den, det blev mest kattnär katten myst klart med muffinen... muffinset... muffisen... va sjutton säger man egentligen...? gick det bättreså fick buddhan lite blommor också, slänga blommor gör man bara inte =) då är det bättre att buddha får lite helgfint

Nu ska jag kika igenom blocket och se om de har nån bra garnförvaring, jag är lite less på att ha allt garn i garderoben i hundra olika påsar och korgar. Ett litet vitrinskåp hade varit perfekt så att man kan se vad man har utan att stå på huvudet och gräva i en halvtimme först.


5 kommentarer:

 1. Nu blir jag lite avis. Så ljuvligt att få ta med en massa blommor hem! Jag älskar blommor, gruppen på soffbordet var jättefin!

  SvaraRadera
 2. Vackra blommor!! Kul att du vill vara med i min utlottning!

  SvaraRadera
 3. Äh, du som sa att du inte kunde, visste väl att du lurades. :)
  Vilka underbara blomsterarrangemang du gjort. Den med rosor och nejlikor är som marsipan, helt underbar.

  SvaraRadera
 4. Den Piggy rosen var verkligen fin! Fick häromsistens veta att man inte skall fixa en bukett att ha på middagsbordet innehållandes ljung. Det lär betyda "begravningsmiddag", vet du nåt om det?

  SvaraRadera
 5. Hejsan,
  vilka fina blommor!
  Tack för din kommentar hos mig. Jag planterade Corokia i en kruka på terrassen och vad jag undrar om den kan övervintra i trädgården eller jag måste ta den in.
  Ha en fortsatt fin helg
  Kram
  Nelya

  SvaraRadera