tisdag 24 maj 2011

Garn i stora lass =)


Det är så få saker som har gått vägen på sistonde så jag efter mitt möte hos arbetsförmedlingen i fredags åkte in för att tröstklappa lite garn hos Litet nystan. Man blir lite deppig när saker och ting aldrig verkar gå vägen och oron ligger hela tiden och molar så lite fint garn kan ju pigga upp tänkte jag. Sen kom jag på att jag tydligen inte kan sticka längre så vad ska jag ha garn för... men den tanken lyckades jag förtränga ganska så omgående. Såklart ;) Garn är ju å andra sidan fint att se på... synd bara att jag sluvar in allt i garderoben pga platsbrist...

Hur som... Jag var ute efter att klappa på det nya drops garnet Lace som det är 30% rabatt på under maj. Det enda som som fanns inne den dagen var den svarta nyansen och jag va lite ute efter de pastelliga våriga gladgarnerna. Men klappa kan man ju göra. Supermjukt!
Men finns det inte hemma så finns det ju inte. Men.. man kan ju inte lämna Litet nystan utan att köpa med sej något hem. (Man kan ju tro att man kan åka in igen några dagar senare när en ny leverans kommit... men jag jobbar inte så... tydligen =) Och man vet ju aldrig när världen kan gå under... det har jag läst på Aftonblandet. Så det så )

Så.. istället hittade jag annat reagarn och passade på att köpa grå Fabel till en kofta jag kikat på sen i höstas. Det bidde vit fabel och en rosa delight till en Andreas sjal jag köpt mönster till på ravelry. Jättefin. Det återstår bara att se om jag kan klara av den eller om jag blir galen på den med.


Igår åkte jag hem till min syster i Norrtälje och där finns värden sötaste lilla garnaffär, Tovikka, med världens trevligase garnaffärsägare så dit måste man ju såklart gå. Och hon hade Lace i flera färger så det råkade visst bli en sån i rosa. Och när jag stog där och skulle betala såg jag Fabel i en rosa grå nyans som jag varit ute efter sen det kom men som överallt har varit slut så två sånna fick följa med hem också.


Hon hade en liten tio kronors korg som jag var tvungen att kika lite i... såklart. Och jag fick med mej det här


10:- för de fyra! Två nystan är ju knappt använda. Jag glömde att fråga vad det är för garn. Bomullsgarn ser det ju ut som, men är det nån som vet vad det heter?


Det här fanns också i en tio kronors påse, nästan ett helt nystan muskat och lite smårester.
Hur bra som helst. Perfekt för att virka hjärtekatter. Jag gillar tiokronorspåsar =) Sällan man ser dem fyllda med garn bara. Så om ni är i Norrtälje, gå till Tovikka!

Nu har jag köpt så mycket garn att jag högt och heligt berättade för Tomas att jag inte ska köpa nått garn i under hela juni. Jag kunde ju inte säga "från och med nu..." för drops har ju rea under hela maj och man vet ju inte vilken garnbutik man går förbi ;)
Men ändå så gav han mej den där blicken ni vet. Den som säger... inget garn på 30 dagar... pyttsan, solen har större chans att trilla ner än att det ska hända, men om du tror på det själv så visst.. Ni vet den va? Eller är det bara jag som får sånna blickar? =)Tiger förstår inte riktigt varför jag har ställt stora norrtäljesyrener framför hans bästa utkiksplats.

1 kommentar:

  1. Vi är nog ganska lika allihopa verkar det som. :)
    Inte fasen kan man låta bli att handla och när det är fyndpriser måste man ju bara.
    Heter inte bomullsgarnet Bianca? Namnet poppar upp i mitt huvud bara, men jag är inte säker.

    SvaraRadera