tisdag 31 maj 2011

Fisk och Einsteinfågel... en mening man aldrig trodde att man skulle skriva

Blogger vill fortfarande inte lägga upp några bilder så det blir bara text idag igen =)

Idag har vi varit på östra sidan av Gotland. Vi stannade till i Sysne och köpte rökt fisk, gör det om ni nångång är där i krokarna, de har en rökt lax som är otroligt god. Vi köpte lite aioli till och sen körde vi bort en bit längst stranden och satte oss i lä bakom en sten och kokade potatis med spritköket vi köpte för två år sen, men som vi hela tiden glömmer bort att vi har i bilen... guldfiskminne.. jajamensan, båda två =)

Mysigt hade vi det ialf bakom våran sten och det märktes inte av att det blåste kallt från havet. 14 grader var det bara och lite snopet kändes det är vi kom tillbaka till Visby och det var 27 grader varmt där när klockan var sju på kvällen. Fel dag att lämna stan tydligen... Men efter att ha fått en glass i hamnen så kändes det bättre. Det blir nog fler varma dagar och soleld på armarna lyckades jag dra på mej trots de ynka små 14 graderna.

Dagens goda gärning gjorde vi också på vägen hem. Tomas med supermansynen såg världens minsta fågelunge på vägen så vi vände, hoppade ut och fångade in den. Inte helt svårt eftersom den förmodligen va så chockad av att stå mitt i en väg där det dundrar förbi bilar i 90 km timmen att den var helt still. Det var när jag lyfte upp den som den vände sej om och tittade på mej som den vaknade till och blev så förskräckt att den bajsade mej på handen. Tomas tog över fågeln (den var ju redan färdigbajsad och allt ... jahaja..hmpf) och hoppade ner i diket och plaserade den på en gren, så passade han på att ta några kort på den med.. praktiskt. Tänk om det alltid var så lätt att fota fåglar =)
Det bästa är att fågeln såg ut lite som Einstein... på riktigt. Den hade en helt galen frisyr. Den bilden kommer direkt när blogger slutat krångla.

2 kommentarer:

  1. Verka ju som ni hade jättemysigt ändå trots att ni missade det varma vädret i Visby. Ska komma ihåg det där med rökt fisk nästa gång vi åker över dit.

    SvaraRadera
  2. Lyckliga lilla fågel som blev räddad! Vi såg någon hjälpa en andmamma med sju nykläckta små dunbollar över en trafikerad väg härom dagen. :)

    SvaraRadera