tisdag 15 november 2011

Lite kyrka, lite vår, lite blött får... (borde jag bli poet?)

I morse började min dag i en kyrka. Inte varje dag det händer. Jag funderade länge på om jag verkligen skulle lägga upp bilderna men jag gör det, både för att jag faktiskt, för första gången någonsin, är stolt över vad jag gör och själv tycker att det är ganska bra. Och för att jag tycker att det här tillhör livet och inte vill låtsas som att det inte finns bara för att en del kan tycka att det är obekvämt. Så jag hoppas att ingen tar illa upp =)Jag fick göra en dekoration igår, inte helt lätt på en relativt liten budget, men det blev rätt bra ändå. Hoppas att de blev nöjda.

Vi var även i kyrkan med en kistdekoration, röda rosor och vita orkidéer som jag satt fast med silvertråd så att det blev som ett orkidéregn över hela kistan. Väldigt fint tycker jag. Det känns ganska ärofyllt att få vara med och dekorera en kista, det betyder så mycket för de anhöriga.


Jag hoppas att den också blev uppskattad och att de fick en bra dag trots allt.

Det är inte bara fest och blommor i det här yrket och det är lite svårt att förhålla sej till. I förra veckan fick jag prata i telefon med en liten dam som var så ledsen och helt klart inte hade så många kvar att prata med så jag fick ställa upp som ventilationsflorist och när vi la på var jag så ledsen att det kom en liten tår. Jag var inte riktigt beredd på att hon ville dela med sej så mycket, så det blev lite chockartat.... jag skulle ju bara ringa och säga att hon fått blommor och fråga om hon hade portkod... Men nu är jag beredd på att allt kan hända =)

Igår fick jag några tulpaner av min praktikfröken och på vägen hem plockade jag lite björkris från några stora björkar de sågade ner förra veckan så det känns lite mer vårigt hemma hos oss nu. När solen strömmar in här på mornarna känns det inte alls som att det är dags för julgran om en månad =}


Ikväll har jag försökt tova in tvålar, jag såg det på Krysmyntagården förra året men eftersom de var hutlöst dyra så tänkte jag att jag skulle göra ett försök själv. Det blev faktiskt helt okej men jag vet inte om jag kanske skulle använt en ull som inte luktade så himla mycket eftersom jag bara kännt lukten av blöt ull och tvål de senaste timmarna nu. Just nu känns det rätt olockande att ta med tvålen in i duschen och sen lukta som ett blött får hela dagen. Näsan kanske behöver sova på saken så kanske den luktar annorlunda imorgon. Vi får se =)

4 kommentarer:

 1. Vackra blomsterarrangemang! Helt fantastiska, luftiga och skira utan att vara det minsta spretiga, du har all anledning att känna dig jättestolt.
  Att ta emot människors förtroende sådär lite oväntat är också lite ärofullt, det gäller nog mest att lyssna bra och vara medmänniska.
  Intovade tvålar...fantastisk idé, tror du inte ullen blir så uttvättad tillslut att det inte luktar mer?

  SvaraRadera
 2. Jättevackra dekorationer till kyrkan!

  SvaraRadera
 3. Det var verkligen vackra dekorationer du varit med o gjort. Visst glömmer man lätt att blommor inte alltid är förknippat med glädje, men ändå inge ett fint intryck.
  Jag får sådana samtal relativt ofta, där man får hela livet presenterat för sig med både glädje och sorg. Tyvärr är det oftast vid skillsmässor och dödsfall jag får prata med dem, men ibland infaller det andra ganska roliga samtal. Man får ge med sig av sin tid helt enkelt och förhoppningsvis har man lättat en del för den som ringde också.

  SvaraRadera
 4. Beklagar att du missade Hacho, men du får se det så att du sparar 40 ;-)

  SvaraRadera