torsdag 1 december 2011

Bättre och bättre

Det börjar faktiskt sakta men säkert bli lite bättre i ryggen. Himla skönt, då var det nog bara ett riktigt plågsamt ryggskott och inte diskarna som spruckigt igen. Idag kan jag gå lite sakta runt i lägenheten och jag kan sätta mej ner utan att skrika, det är himla skönt.

Ikväll skulle vi egentligen varit på väg över till Gotland med båten men det blåser så himla mycket så vi fick (trots att vi inte hade bokat någon ombokningsbar biljett) boka om till imorgon förmiddag. Jag ska alltid, alltid, alltid boka ombokningsbar biljett på båten hädanefter, det händer ju faktiskt ibland att det blåser upp oväntat och jag och min syster har lovat oss själva att aldrig mer åka båt när det blåser mer än 16 sekundmeter, om inte annar för att slippa höra "spysugen" som de kallar den.

Många gånger har man åkt när det känns som att båten faktiskt kommer sjunka och det är det aldrig värt, värst var resan vi gjorde när jag gick i mellanstadiet när vi åkte i 29, eller om det var 30 sekundmeter. Kan inte rekommenderas! Hu! Vi kom inte in i hamnen för det var så höga vågor och på radion sände de från land "nu ser vi båten, nu försvann den igen". Nej aldrig mer.
Så imorgon blir det av istället, skönt, det är mysigare att åka båt också när man faktiskt kan se vad som finns utanför fönstrena.

Så det här blir sista helgen i mitt barndomshem. Pappa ska flytta från sina 150 kvadrat vid Stora Torget till 60 kvadrat en bit förbi Botaniskan och vi ska ner och säga hej då till lägenheten en sista gång, se på den nya och kika igenom vad som faktiskt kan gå till tippen, röda korset och vad vi vill behålla. Det kommer bli mycket att rensa men jag får bara ligga i soffan och peka på det jag vill ha eller inte ha.

Men det ska bli kul att komma ner ialf, sitta framför öppna spisen och sticka en sista gång. Läget är hemskt om man inte är en festprisse (granne med Munken), lägenheten är i otroligt dåligt skick men det ska bli sorgligt att bli av med alla minnen man minns bara genom att komma in i hallen. Men, kameran ska med, så lite minnen kanske följer med i den hem till fastlandet.

3 kommentarer:

 1. Skönt att höra att du är på bättringsvägen!
  Ha det bra i helgen, trots det sorgliga i det :-)
  Kram!

  SvaraRadera
 2. skönt att du är bättre! var rädd om dig i helgen...
  kraMyz

  SvaraRadera
 3. Skönt att det går åt rätt håll med ryggen, om än långsamt!

  Jag läste i en "uppmuntringsbok" (eller inspirationsbok kanske det var) för trångbodda att man inte skulle fundera över vad man vill bli av med utan mer "keep the things you really love". Och "When in doubt, give it up!"
  Så det är så jag försöker tänka nu när vi gör nästan samma trolleritrick som din far, 124 till 65.

  SvaraRadera