torsdag 23 juni 2011

Syrensaft

När vi var på Gotland så passade jag på att göra syrensaft. Jag har velat pröva på det sen förra året jag hörde talas om det och eftersom jag räknade med att syrenerna skulle vara vissna när vi väl kom hem igen så var det lika bra att passa på och göra det hemma hos pappa. Men det var först idag jag fick..hm.. ja.. häcken ur så att säga och silade rent saften och hällde upp den på riktiga glasflaskor istället för en gammal Loka petflaska.
Receptet hittade jag hos Pixi. Eftersom vi alltid häller ut hälften av all saft jag gör efter några månader när den har blivit gammal och äcklig så tänkte jag att jag kunde göra halv sats. Varför jag ens gör något när vi uppenbarligen inte är några stora saftdrickare kan man ju undra. Men det det är lite mysigt med safttillverkning tycker jag. Ska bara lära mej att konservera på riktigt och vaxa korkar och allt vad man gör så att det håller länge. När jag får plats. I mitt hus. Med min trädgård. Med alla bär och frukter som kommer finnas där som jag kan göra saft på. Och min källare jag kan förvara dem i. Undrar när det händer...

Jag såg ett roligt program på SVT i måndags tror jag det var, en engelsk familj som köpt ett riktigt hål-i-taket-risigt slott med 97 rum som de renoverade på. En massa jobb men de hade fått det superbilligt... såklart. Hur billigt en 97 rummare nu går för såhär års..
Av alla oss som satt och såg på programmet var det nog bara jag som sympatiserade med familjen, Vem skulle inte köpa en 97 rummare till vrakpris?! Jag skulle garanterat göra det... strunt om det är hål i taket, presseningar är billigt på rusta =)

Men... tills dess får jag väl nöja mej med att bo i överprishyresrätt i Huddinge.

Har ni förresten sett vilken fin vinflaska jag hittade på systembolaget! Den kunde jag ju inte låta bli att köpa. God var den också =)


Nu ska jag gå ut i köket och se om jag vågar smaka på saften

4 kommentarer:

 1. Så spännande med Syrénsaft! Hoppas den smakar bra.
  Det där vinet är ett riktigt bra "Stickcafé-online-på-Facebook"-vin!

  SvaraRadera
 2. Syrénsaft! Har jag aldrig hört talas om, det vill jag också prova :) Hur smakar den?

  SvaraRadera
 3. Vad spännande med syrénsaft. Hur blev den?

  SvaraRadera
 4. Hoppas saften smakade bra! Jag tror jag måste prova det där vinet jag med :)

  SvaraRadera