lördag 28 augusti 2010

Jag har nystaxel

En nystmaskin! Mitt kungarike för en nystmaskin. Jag har gjort nystan av ett av mina Tallingarner. Det var jobbigare än vad jag trodde att nysta upp 6-700 meter garn. Har aldrig nystat upp ett så stort nystan förr och jag känner mej inte direkt manad att kasta mej över de andra tretton härvorna som ligger i garderoben ( mycket garn? Jag? Nejdå...)

Ont i axeln, ont i tummen, jag erkänner! Jag är tydligen en riktig nystarvekling.
Jag ska skaffa nystmaskin. Farmor vänder sej säkert om i graven om hon hör (ser?) detta, hon slutade inte ens tvätta sina kläder för hand fast hon hade en tvättmaskin i lägenheten på äldre dagar. Man kan ju tänka sej vad den lilla stentuffa tanten skulle ansett om nystmaskiner.
Men trots allt. Jag ska ha en =)

En garnvinda hade jag i alla fall, men efter att ha tagit ett varv runt i lägenheten så upptäckte jag att det inte fanns ett enda bord jag kunde sätta fast den vid. Vi är tydligen svaga för bord med breda bordskanter. Men precis när jag var i full fart att kasta mej iväg till Ikea för att köpa nya köksmöbler ( ja vaddå... så här man kan ju inte ha det.... och ett nytt bord skulle faktiskt inte sitta helt fel) så kom sambon på en variant som fungerade bra.. och var en smula mer ekonomiskt.Tadaaa!Jag började nysta på en gammal hushållspappersrulle, kände mej lite listig att jag kom på det alldeles själv. Något som rutinerade nystare förmodligen alltid gör och har gjort i urminnes tider.Och så här blev den, ett litet tjockt nystan.Nu ska jag bara hitta en fint mönster till en sjal... har fortfarande inte bestämt vilken. Tips på enkel sjal som blir tjusig i tvåtrådigt ullgarn? Ja tack gärna =)

Jag har stickat klart ytterliggare ett par strumporDet stod i mönstret att 100 gram fabel skulle räcka till två strumpor vilket det inte alls gjorde. Jag fick köpa ett nytt nystan för det sista fem varven på varje strumpa, och så stickade jag till och med med rätt stickfastighet. Jäkligt irriterande, men nu har jag ju nästan ett helt nystan kvar som jag kan använda till Drops virkade strumpor som jag tänkte göra en dag.

jag har knåpat ihop en liten ask efter Tålamodspåsens mönster också, de var så söta att jag inte kunde låta bli.Jag gjorde den mycket mindre än de mått hon har lagt ut. Den är rätt liten så om jag använder några knappar och låter bli att köpa nya så kommer den fungera perfekt till knappask. Men eftersom att inte köpa saker inte ligger för mej så får jag nog helt enkelt bara sy en större ask.

4 kommentarer:

 1. Nystmaskin är inte fel! spar på kroppen och så får man ju små proffsiga lagom hårda nystan istället för de hårda kulor jag brukar åstadkomma för hand!

  Märkligt att se dina fina sockor; just precis idag fick min dotter syn på mitt gröna fabelnystan och blev lite kär, ville plötsligt ha sockor i det och så tada, samma kväll lägger du ut bilder på det jag ska till att göra! Spooky! :-)

  Asken är vanvettigt gullig, listig modell.

  SvaraRadera
 2. Åh... värsta spooky! =) Det betyder säkert nått... ingen aning än om vad det kan va i och för sej... men strumpor av grönt fabelgarn kan ju inte bara vara slumpen ;)

  SvaraRadera
 3. En nystmaskin är guld värt! :D Jag beställde min på Grunnebo Garn, snabb leverans ;)

  Japp, Fabel har kommit i nya färger nyligen!

  SvaraRadera
 4. Tror jag också behöver en nystmaskin. Precis hemkommen från Tallin med en massa garn, inte allt i härvor visserligen, men jag har ju redan ont i axlarna... Vi får se hur det går med kommande nystningar!

  SvaraRadera