måndag 9 augusti 2010

Nya franska fina pysselprylar.

Just nu har jag dålig stick-karaktär. Jag bara påbörjar nya projekt just nu och avslutar ingenting.
Jag har börjat kroka en grytlapp, det var egentligen tänkt att bli en disktrasa men jag vet inte riktigt hur pass bra bomull/bambu blandning är på att suga upp vatten så förmodligen kommer det bli en grytlapp. Det lila kommer bli en rem till en väska jag planerar att sy.



Planerar som sagt... vi får väl se hur det går. Just nu stickar jag även på två par strumpor, en tunika, en citron och ytterliggare en annan sjal, en väska, en bebis leksak, bebistofflor, en filt...och inget blir som sagt klart. Och jag har en hel lista med projekt som ska på börjas. Ojojoj...

Jag har även fått mitt garn och te paket av Jeanette. Roligt att få paket från Finland. Ett jättefint grönt garn och ett svart te med hallon, rom och kiwi. Det var nästan som att jag hade handlat till mej själv. Verkligen en fullträff. Tack igen Jeanette.



Såhär såg det paketet jag skickade till min garn & te vän ut.



Ja.. katten behöll jag såklart. Han fick inte plats i paketet ;)



Baby Merino garnet från Drops var så otroligt mjukt och skönt så jag funderar på att köpa en massa nystan till mej själv och sticka en sovsäck av det. Konstigt... men mjukt =)

Och nu till mina Paris-fynd. Har ni sett sötare örhängen än dessa blå skölpaddor?
Jag antar att de egentligen var för barn, men jag känner mej ganska liten ibland så jag kände att jag tillhörde målgruppen så de fick följa med till Sverige. Kolla in tassarna, ursöta.



Augusti är fransmännens stora semestermånad så det var en del butiker stängda. Bland annat en fin liten inredningsbutik som jag skulle ha spenderat många fina slantar i om den hade varit öppen, men det får bli en annan gång. Hotellet vi bodde på den här gången hette Hotel Roma Sacre Coeur, kan verkligen rekommendera det. Låg på en jättemysig gata på "baksidan" av Montmartre



litet men charmigt rum






fantastisk utsikt. Cirka 3000:- för fem nätter för två personer genom Hotels.com. Där lär vi bo flera gånger.

Jag hittade också en affär, som en fransk panduro. Jag hade hoppats på att de hade en hemsida och levererade till Sverige för det fanns så hemskt mycket att se på, men de hade de inte. Jag fick i alla fall med mej lite saker.



stora klädda knappar, ca 4 cm i diameter



knappar till koftor jag inte än har stickat. Den vita stora ska jag pyssla om till en sjalnål.



blått alpacka garn och det lila var en silke/bambu/bomull blandning om jag minns rätt. Jag borde ha skrivit ner det ...





Det är ju inte som att handla garn i Tallin direkt. Allt detta kostade 350:- och det är allt som allt 100g garn, rätt svenska priser med andra ord. Jag hade kunnat handla mycket mer men vi kom dit en timme innan stängning sista kvällen och eftersom man inte fick plocka själv bland sakerna utan behövde en expedit med oss som stoppade saker i påsar och skrev ner priser så tog det nästan 40 minuter att bara stå i kö innan man fick hjälp... Men ytterliggare ett skäl för att få åka tillbaka alltså =)



4 kommentarer:

  1. Oj, är det dålig stick-karaktär att ha många projekt på gång samtidigt? Det visste jag inte...trodde att det var jag som var KREATIV...hehe!
    Vilka tjusiga fynd du kom hem med.

    SvaraRadera
  2. Ja, jag fick för mej det eftersom så lite blir färdigt. Men din inställning låter mycket bättre... =)

    SvaraRadera
  3. Oh vad härligt det såg ut från rummet ,fantastisk utsikt o bra pris,tack för tipset !!Trist att det inte var så billigt med köpen bara.men dösöta örhängen..=)

    SvaraRadera
  4. Snygga fynd du hittade, känner igen det där med att tiden inte räcker till. Har aldrig varit i Frankrike men man skulle kanske försöka. Kul att du hittade min blogg // Kerstin

    SvaraRadera