lördag 19 februari 2011

Syfestival!!

Igår var jag på symässan. Jättekul och hur mycket folk som helst. Jag vann ju en inträdesbiljett på stickamera.se så det blev lite extra pengar till garn och jag använde verkligen upp varenda krona.
Vi hann inte gå mer än kanske 50 mässmeter innan jag handlade upp nästan halva min garnbudget men se vilket fiiiint opalgarn jag fick.
Jag har alltid tyckt att Opal är omotiverat dyrt, speciellt om man ska använda det till sockor, men den här varianten hade jag aldrig sett förr. Jag försökte först inbilla mej att jag bara skulle få ett nystan, men det var ingen som gick på det. Jag kunde inte med att släppa nån av dem, fast jag gjorde ett försök, men så fort någon så mycket som sneglade på garnet så högg jag det igen och betalade snabbt som en duktig garngirig flicka. Jag har ingen aning om vad jag ska göra av det, jag skulle kunna behålla det som det är och bara titta på det så är jag nöjd.

Sen trängdes vi vidare. Har ni tänkt på att den mest vänliga lilla pensionär blir som galen på en symässa? Det har jag! Det var idel knuffande, hårda armbågar och överkörande av tår med rullatorer, en dam speciellt prejade bort säkert fem personer på nolltid för att komma först fram till ett bord med KnitPro stickor... hon hade varit på mässa förr tänkte jag och hakade på i hennes kölvatten =) Så tack vare henne lyckades jag köpa mej en ny uppsättning strumpstickor istället för de som systers garnglada valp åt upp i julas...


jag fick med mej en 120cm slang och ett fint Colinett nystan som låg och väntade på mej i realådan hos Nystas monter.

Sen köpte jag något otippat, kardflor... jaha.. vad ska jag med det till jag som varken har slända, spinnrock eller nån koll på hur man tovar..men ja... jag får väl lära mej för jag kunde inte låta bli att köpa dem.. speciellt inte eftersom det var halva priset och jag fick alla tre för hundra kronor. Ha-galen?! Mjo... lite kanske =)


Sen drog vi en repa runt pärlmontrarna och jag fick med mej lite därifrån med...såklart


tyg däremot blev det inget, det var både långa köer och relativt dyrt så det fick va. Fyra och en halv timme var vi på mässan så vi var bra slut när vi kom hem igen. Men väldigt nöjd var jag ialf med vad jag hade fått med mej hem.

7 kommentarer:

 1. Nu blir jag både avis och glad. Avis för allt du fick uppleva o köpa och glad för jag hade inte fixat alla armbågar och dyligt.
  Kul att du gjorde lite fynd och jag förstår ditt vill ha begär när det gäller garnet, väldigt behagliga färger och glada.

  SvaraRadera
 2. Avundsjuk!!! Både på mässa och på det ljuvliga garnet!

  SvaraRadera
 3. You bought some lovely yarn and fiber! Nothing grabbed me when I was there, so I came home empty handed.

  SvaraRadera
 4. Mmm, vilka fina fynd!
  (Du kan göra dig en slända av enkla pandurogrejor, en pinne, en ståplatta och en liten fin krok. Den som ingick vid work shopen jag var på hade lååång pinne och var ganska grov och spann finfint! Panduro alltihop!))

  SvaraRadera
 5. Vad roligt att se bilder på vad du köpte =) Böjar nästan fundera om vi var på samma mässa ;) Typiskt, jag missade att köpa Knit Pro 2,5, fast ännu en anledning att besöka garnaffären..

  SvaraRadera
 6. Vilken shopping! Snyggt Opal garn - jätte härliga färger!

  SvaraRadera
 7. Vilka fina garner du köpt. Hade önskat att jag också varit på Syfestivalen, jag kkom till Kista på Äntligen hemma mässan istället.
  Tack för förklaringen på stickningen ska testa den direkt. Maja

  SvaraRadera