måndag 20 december 2010

Har ett nytt... stickmått?

Jag har tappat bort mitt stickmått. Jag har letat och letat i fler dagar men den är helt försvunnen. Jag kan tänka mej att jag har stoppat den på ett "bra ställe så att jag inte slarvar bort den" och sen glömt vart det var... det brukar vara så.

När jag gått igenom hela lägenheten för tionde dagen och hotat måttet med att "kommer du inte fram nu genast så lägger jag dej på en varm platta när jag får tag i dej" ....( hot mot döda ting fungerar faktiskt ibland. Bara att dra till med nått läskigt så ligger det där sen helt plötsligt på en hylla ) ... så lovade Tomas att han skulle fixa ett mått på lunchen. Jag förväntade mej ett vanligt stickmått... (vet inte varför... det finns väl inte en enda stickbutik i hela Kista) och det här vad var jag fick.

Vi tänker nog inte riktigt i samma banor kom jag fram till. Men den fungerar ialf även om man känner sej lite som en rörmockare när man ska få fatt i rätt stickor.


Nu har ju jag egentligen ingen aning om ifall rörmockare faktiskt använder sånna här mätverktyg. Så om det är nån rörmockare inne och läser om stickning så behöver ni väl inte ta illa upp.

4 kommentarer:

 1. Man tager vad man haver. Jag hade samma problem här, men i lördags när jag flyttade ut alla grejer hittade jag mitt i fel fack och på fel längd.
  Tänkte på dig idag när jag gick på Adelsgatan. Det var väldigt isigt och lite snö ovanpå bara, ingen sand alls. Så tänk på det när du kommer.

  SvaraRadera
 2. Usch då, i år igen. JAg fattar inte det... är grus extra dyrt på Gotland? Borde kosta mer med alla benbrott som kommer in till sjukhuset kan man tycka. Eftersom jag är en gnällig typ får jag väl ringa och klaga hos kommunen... inte för att det brukar resultera i så mycket mer grus... men det känns bättre =)

  SvaraRadera
 3. Ett skjutmått, då kan du mäta noga! :-)

  SvaraRadera
 4. Ha, vilken dundermanick! Har faktiskt funderat på att använda skjutmått som mätare. Finns en del som föredrar sådant, säger att de får de "exakta" måtten. Enda problemet med det är väl att inga stickor är lika tjocka. Du lär kunna avslöja tillverkningsfel lite här och där, tror jag :)

  SvaraRadera