söndag 19 december 2010

Ovanligt mycket skrivet om granar...

Fjärde advent redan. Va fort det gick. Jag har inte riktigt hängt med i svängen känner jag. Vi åker ner till Visby på tisdag kväll, det känns som att det borde vara en hel vecka tills dess men det är bara två dagar. Hur ska man nu hinna allt. Pepperakakorna får bakas när vi är tillbaka igen men julmyset är färdigt, jag hade ont om små krukor så jag planterade hyasinterna i stora koppar jag aldrig använder. Synd bara att de precis håller på att slå ut nu så alla hyasinter kommer vara döda när vi kommer hem.


En kopp blommor i sovrummet

Tanken var att vi skulle åka till vårat vanliga ställe ute på Värmdö idag och köpa en gran men det är sånt snöoväder att vi förmodligen inte kommer kunna ta oss över Skurubron på under en timme så det får blir en inventering av granarna här utanför Ica och se vad dom har. Det är ju ialf nära.


Glömde ta in balkonglådan från den franska balkongen =)

Varför skaffa en gran när man ialf inte är hemma på julafton kanske ni undrar... men nu är det såhär att vi har en annorlunda grantradition här hemma.... eller jag har... Tomas får leva med det helt enkelt =)
Jag skulle aldrig klara att slänga ut en gran som är levande och fin bara för att man "ska" det, så jag behåller min gran, tills den uppfyller sitt gran-öde. Granen får helt enkelt stå tills den inte vill leva längre, så jag brukar plocka bort min gran i slutet på februari. Varför ta bort en fin och glittrig ljuskälla när det ändå är så mörkt... liksom.. =)

När jag var liten så hade vi tre granar hemma. Eftersom pappa inte ville ha vårat handgjorda skräp i den stora granen, så fick vi helt enkelt varsin gran så att jag och min syster kunde dekorations-sabba våra egna granar på våra rum och lämna storgranen ifred. Rätt smart för den blev onekligen finare utan stora smällkarameller och skeva pepparkaksgubbar. Det va också lite roligt att ha en halv skog hemma i det största vardagsrummet när granarna sattes upp. När man ser det såhär svart på vitt så kan man nog säga att hela min familj är relativt skruvad...

Det var tydligen granbrist på Gotland i år så pappa hade inte fått tag i nån gran, det är ju lite sorgligt. Vi har en jättestor halmbock som vi får hänga glitter på och stoppa paket under kanske...

Just nu stickar jag i panik på pappas raggisar så att de blir klara till jul, de andras stickade julklappar är redan klara. Inga avancerade saker, några strumpor och en mössa blev det. Tur att det går fort att sticka raggsocker.

Katten har hittat en ny säng. Min fina sockerlåda som jag har tyger i! Här gör man sej till och köper en elementsäng till katten och så ratar han den för sockerlådan... jaja så kan det va. Bäst att sockerlådan får följa med hem till svärmormor som ska ha katten hos sej under julen. Så känner han sej lite hemma.
3 kommentarer:

 1. Va, är det granbrist? Ja, nu kommer jag ihåg att jag läste nått om det eftersom det var så snöigt. Men jag vet att Linds hade försäljning på granar för ett tag sedan, har han kollat där?
  På tisdag kommer min Emmy hem med Charlie också, båten var nämligen fullbokad på onsdag på dagen. Så det är nog så att hemvändarna kommer tidigt iår. :)
  Din katt ser precis ut som min Venus och hon ska också knorvla ner sig på de mest konstiga ställen. Det går inte alltid att bestämma deras sovplatser. :)
  Hoppas du får tag på din gran vid Ica. Men vilket väder ni har, här snöar det lite fint bara.

  SvaraRadera
 2. gullkatten :)
  ha en härlig jul på öjn!
  kraMyz

  SvaraRadera
 3. Sicken härlig kattracka! :D

  SvaraRadera