lördag 11 september 2010

Dum som spån

Jag har bakat bullar, syltkakor och slängt ihop en tårta. Det var bara en bråkdel av allt som blev uppätet när det första lasset med folk kom idag. Men som tur är fyller ju Tomas egentligen imorgon så min syster kommer förbi med sin sambo då. Känns tråkigt att ställa fram en påbörjad tårta men jag känner inte riktigt för att göra en ny när det bara är en fjärdedel taget ur den.

Nu såhär innan den roliga disken ska tas om hand har jag googlat runt lite efter mönster. Mitt gröna tallingarn ska bli en sjal. Om jag mätte rätt när jag nystade upp garnet så är det över 600 meter så det borde räcka till en sån här. Jag var ute efter ett sjalmönster med blad för jag tänkte att det skulle passa den gröna färgen på garnet ,men det var svårare att hitta än vad jag trodde eftersom jag gärna vill ha mönstret på svenska.
Jag har aldrig riktigt stickat nått så mönstrat och att följa ett engelskt mönster är ju verkligen att utmana ödet, men jag får ju erkänna att jag inte fattar ett smack av det svenska mönstret heller. Lägg upp 299 maskor.... så långt kom jag. Det är versioner hit och dit, räta och släta och jag fattar ingenting. Jag brukar inte inte fatta nånting... ja.. ni fattar. Så just nu känner jag mej dummast i världen. Ungefär som när jag läste företagsekonomi och kom till nollpunkten... heeelt obegripbart.
Inte nog för att jag helt sabbade upp mönstret på mina strumpor som just blev klara, jag förstod ju inte ens vad jag hade gjort för fel, jag tyckte jag följde mönstret precis som det stod. Det är faktiskt inte lätt när man är för dum för att sticka...hm... tänkte inte på det först men bilden är ju väldigt passande till texten =)
man kan ju vara djup och kalla det min alldeles egna garnmur... fast den är ju inte min.. och inte gjord i garn... men den är fin, och lite sned. Men det är okej för jag fotar snett och orkar aldrig rätta till det i efterhand. Lite ironiskt med en bildredaktör som inte fixar sina egna bilder... eller ex. bildredaktör kanske, för nu är jag ju bara hemma med katten. Innemänniska och innekatt...vilket radarpar =)

5 kommentarer:

 1. Alla känner vi oss nog lite korkade ibland, speciellt när det gäller stickmönster :) Själv misslyckades jag helt med min echo flower här om veckan. Så, du är inte ensam. Sov på saken så kanske det funkar bättre imorgon!

  SvaraRadera
 2. Tack så mycket! Jag har ganska långa stavar och tänker att jag är ute och övar inför skidsäsongen... då känns det mindre pinigt ;)
  Och så har jag köpt vikter att sätta runt handlederna så det blir lite mer träning :)
  Lycka till med mönstret!

  SvaraRadera
 3. Tredje gången jag är här o försöker, hoppas jag lyckas denna gång.
  Tycker det är synd att du kallar strumporna fulstrumpor för det är ett genomarbetat mönster och det är ju bara du som vet om dina fel, eller hur.
  Sjalen som du tänker göra, har jag gjort. Hade den på mitt bröllop förra sommaren och den är helt ljuvlig. Har för mig att jag gjorde av med 40g bara. Men jag kommer också ihåg att jag fick repa upp ett antal gånger innan jag var på banan. För just i början om man gör nått fel så var de så svårt att backa stickningen. När man väl kommit iväg en bit kan man mönstret i huvudet och det är lättare att backa eller göra en fuskrättning. Så ge inte upp den är värd att kämpa för och du kommer att fixa den galant.
  Lycka till

  SvaraRadera
 4. Det hade varit sant om jag inte hade pekat på dem för alla och sagt "kolla här, det är här jag har gjort en massa fel" =) Nej, men det är sant, de blev helt okej fast jag inte alls hade tänkt att de skulle se ut just sådär, och jag visste inte att 100% akryl skulle vara så otrevligt att jobba med. Men jag lyckades göra ett eget mönster och det har jag aldrig gjort förut =)
  Ja sjalen... den får jag nog ta tag i när jag hittar en stickhjälp som kan visa hur man gör för nu har jag stirrat på beskrivningen i flera dagar utan att ett enda ljus har tänts.

  SvaraRadera
 5. Tycker du är lite sträng mot dig själv! Beskrivningar är dessutom ibland lite elaka, tycker att det finns lite av hemliga klubben över en del av dem (instruktioner som är för kortfattade och dessutom gärna med förkortningar i själva orden!) men då är det bra att man kan få hjälp via sin blogg-krets!

  SvaraRadera