tisdag 14 september 2010

Lapptäcksdrömmar

Idag har jag varit på Ohlssons Tyger och köpt tyg IGEN, fast jag bestämde att det inte skulle bli mer tyg på ett tag. Jag har varken tyg eller garnmoral.... det verkar i och för sej gälla pyssel i det stora hela för jag drog en repa inne på Panduro också när jag ändå var i krokarna. Men såhär i efterhand försöker jag inbilla mej att det var som belöning för att jag var hos tandläkaren i förmiddags och inte hade några hål.. (vilket inte var jätteförvånande eftersom jag aldrig haft ett hål i hela mitt liv...peppar peppar och så vidare..)
Fast den här gången köpte jag tyg till ett par byxor, och bara till ett par byxor. Annars brukar jag köpa tyger som är fina utan att ha en plan vad jag ska ha det till, och då hamnar de också bara i garderoben och glöms bort. Jag köpte en söt liten volangkant också som så småningom kommer hamna på ett förkläde, ska bara besluta vilket tyg jag ska ha på själva förklädet... men jag har en liten tanke om hur det kommer se ut... på ett ungefär..


mitt nyförvärv


min överfulla tyglåda...EN av de överfulla tyglådorna kanske jag ska säga...

Panduro hade jättesöta lapptäckstyger så nu är jag inne på att sy ett överkast, men när jag stod där tog i med all självkontroll jag hade och köpte inte en endaste liten tygremsa. Ett så stort projekt får vänta. Jag gick istället därifrån med filtnålar och en nålplatta, ska se om jag kan göra nått roligt av tovullen jag köpte i Tallin.
Restgarns-strumporna börjar bli färdiga, men jag misstänker att det svarta garnet inte kommer räcka helt till två strumpor vilket betyder att jag måste köpa ett nystan till och då blir det ännu mer restgarner över till strumpor. Det är nog ödet som inte vill att jag ska ha ett måttligt garnförråd ;)

Nu ska jag sätta mej och rita lite på min stickpåse, den är jättefin i mitt huvud. Nu gäller det bara att omsätta det hela i praktiken... och det är inte alltid så lätt

8 kommentarer:

 1. Panduro har många härliga tyger! Synd bara att de ska vara så dyra :P

  SvaraRadera
 2. Har inte varit inne på Panduro, så jag har tydligen missat nått.
  Men vilken härlig låda du har, är den från Roma?

  SvaraRadera
 3. Ja Panduro måste man besöka, man kan gå där inne i evighete. Men de har väldigt lite garn och är som sagt rätt dyra. Men vilka fina tyger de har...

  Nej, lådan hittade jag på en loppis utanför Nynäs. Men det är ju mycket troligt att den har åkt över vattnet och hamnat där =)

  SvaraRadera
 4. Klart du ska sy ett lapptäcke!!! Tack för awarden...jag har inte hunnit blogga den själv ännu.

  SvaraRadera
 5. Roligt att se dina fabelsockor i "mitt" garn! De randiga blir fina!

  SvaraRadera
 6. Jag blev din 1000 besökare :) Håller tummarna för dig i utlottningen!

  SvaraRadera
 7. Åh, min tusende besökare =) Grattis till oss.
  Jag håller också alla tummar jag har, det var en sån fin vinst =)

  SvaraRadera
 8. Det är en naturlag, som har trätt i kraft! Det är så att mängden restgarner minskar aldrig! Så är det hos mej iallafall! (härliga strumpor)

  SvaraRadera