torsdag 23 september 2010

Paket och förlorade stickor

Det är katastrof! Jag har lyckats slarva bort tre av mina finaste knitpro strumpstickor. Hur lyckas man med det? Av sex stycken möjliga låg det bara tre stycken kvar i garnkorgen när jag kollade idag. Jag är helt övertygad om att katten har haft en tass med i leken, men han förnekar ihärdigt och tar på sej sin mest heliga uppsyn så fort jag håller upp en sticka och ser förebrående ut. Så typiskt, precis när jag skulle börja med första paret julklappsstrumpor.

Mina restgarns-strumpor är klara och mycket riktigt räckte inte det svarta nystanet så jag fick låna lite av det svarta garnet som ska bli julklapp, jag hoppas att det räcker ändå. Det gröna fabelgarnet däremot... det tar visst aldrig slut, så det kommer räcka till ett till par restgarns-strumpor.tydligen har jag fäst tråden dåligt för en liten bit kikar ut högst upp ser jag ju nu =)Jag har knåpat ihop mina yogastrumpor med men lite hjälp från Anna-Karin som hjälpte mej genom Stickameras forum när jag körde fast. Jag kunde inte komma på hur man på bästa sätt la upp maskor igen när man väl maskat av så jag startade en tråd på stickamera och på morgonen efter hade jag fått en lösning. Det är en fantastisk sida. Strumporna blev rätt bra, sköna och varma. Däremot är det två helt skilda färger på dem fast det är samma garn. Ja inte samma färgbad då.... Jag köpte bara ett nystan först och sen hittade jag ett till i en annan butik, lite skillnad i nyans gjorde inget men det här är ju nästan löjligt. Man kan ju undra varför jag fortsatte sticka, men när jag började på den andra strumpan så kändes det inte som att det gjorde så mycket. Det var inte förrän den var klar och man såg den i sin helhet bredvid den andra som man ser hur konstigt det ser ut. Så om det är nån som har ett nystan av järbogarns fantasi färg 60146 Party färgbad 10/098 eller 9/1092 som ni inte behöver så köper jag det gärna. =)
Fast man kan ju yoga hemma också, och som sambon sa... man ser ju i alla fall skillnad på höger och vänster.

Lite av dagens höjdpunkt när man är hemma hela dagarna är när brevbäraren kommer (lite sorgligt, jag vet) och i förrgår hade han med sej något roligare än räkningar. Ett stort fint paket från sockgarnsbytet. Det var Ann-Louise från Luleå som hade skickat detta fina till mej. Ett jättestort nystan On line garn behandlat med aloe-vera, jojoba olja och vitamin E. Jag har aldrig stickat med sånt garn förut så det ska bli kul, och färgen är jättefin, precis vad jag tycker om. Chokladen hade jag aldrig heller prövat förut, supergod med citron och ingefära. Jag blev jätteglad för mitt paket, tack snälla Ann-Louise.Nu blir det strumpsticksletning så att jag har något att pilla på undertiden jag ser på Life på svt 1 kl 21. Det började förra veckan och har ni inte sett det kan jag verkligen rekommendera det. Ett helt fantastiskt naturprogram, helt klart värt att tittas på.

1 kommentar:

  1. Visst är det skönt när man har nån att skylla på.
    Gladstrumpor tycker jag du ska döpa restgarns strumporna till och Yoga strumporna ser jättesköna ut, spelar väl ingen roll att de ser olika ut, det kan strumpor göra tycker jag.
    Lycka till med letandet.

    SvaraRadera