tisdag 19 oktober 2010

"Min katt vill sova sked. Hur sover din katt?" eller "man ska inte skriva blogginlägg när klockan är halv fyra på morgonen"

Halv fyra på morgonen... inte konstigt att man börjar bli trött. Jag har ju snart varit uppe i 24 timmar. Tomas skulle ringa när han kom fram och det lär vara snart, måste ju veta att han kom fram ordentligt. Fast han ska iofs byta plan i Peking och åka ytterliggare två timmar så han har ju en bit kvar. Det kändes inte som att det var någon mening med att somna när klockan ändå blev över två. Katten är en ovanligt osolidarisk typ som bara ligger och sover. Han brer ut sej över halva sängen, sparkas och snarkar. Han måste få sova sked varje natt uppe vid kudden annars blir det ett jäkla liv och eftersom det ännu inte blivit något skedande fast jag faktiskt ligger i sängen så blänger han lite surt på mej när han vaknar till med jämna mellanrum.

Vi kom ur fas med våran läggningsritual ikväll. Den går ut på att katten sover hela kvällen, när jag går och lägger mej så går han upp. Han springer runt i lägenheten, äter lite mat, utmanar garnkorgen, alternativt tvättkorgen, på duell. Sen kommer han in i sovrummet och gör något han inte får, som att klösa under sängen eller riva ut alla böckerna ur bokhyllan. Då ska man skrika på honom och sen hoppar han upp i sängen med ett litet purrande och lägger sej och myser. Skriker man inte på honom så vill han inte heller komma upp i sängen. Är det inte konstigt? Det är ju inte så att han bara får uppmärksamhet när han gör bus... något har hamnat på sne där inne i den lilla katthjärnan tror jag....

Nu ringde han, allt hade gått bra, nu kan jag sova. Ska bara lura av katten min kudde först =)

1 kommentar: