söndag 31 oktober 2010

Söt kokosnöt och nya köksmöbler

Idag har vi satt ihop vårat nya köksbord, det blev mycket bättre än tidigare. Vi hade en sån uppsättning med gustavianska köksmöbler som tillverkades i nyproduktion på 40 talet. Fina förvisso, men de var i mörkbrunt och stal allt ljus i hela köket så vi ville ha något annat och ärvemöblerna får husera i källaren hos svärföräldrarna så länge. Nu har vi istället barstolar och ett bord komponerat av höj och sänkbara ben och en ekskiva. Jag ska försöka få till en bild i morgon efter att vi har städat bort alla borrmaskiner, sladdar och annat skräp som nu finns i hela köket.

Jag fick även äntligen häcken ur... så att säga, och gjorde nått med alla de äpplen vi hade fått. Det bidde äppelsaft, jag har fortfarande inte smakat på den mer än att jag stack ett finger i den för att känna på sockermängden. Jag vet inte hur folk skriver recept, men 9dl socker rekommenderades till 1,5 liter saft. Jag hade i 4 dl och det blev på gränsen för att vara för sött. Är receptskrivarna sponsrade av sockerbolaget och tandläkaren? Eller äger de bara inga smaklökar? Jaja... jag tänkte pröva att göra lite äppelglögg av en del av saften, det börjar bli lite dags för det. Alla större affärer har redan börjat med sina julpynt och förra året när jag åkte till jobbet så stog det en gran på torget i Högdalen redan 1 November. Förmodligen kommer de första upp nu i veckan runt om staden.

Jag sitter också här och funderar på vad man ska göra med kokosnöten jag köpte igår. Ska jag vara helt ärlig så köpte jag den bara för att den var så söt. Sätter man på den öron och en liten mun så ser den precis ut som en liten husmus. Hur söt som helst. Jag gör de bästa köpen. En gång köpte jag en pysseliten blomkål bara för att den var söt. Tror ni jag åt upp den? Knappast. Men den va söt att se på.

1 kommentar:

  1. Om köksmöblerna har fel färg kan du ju alltid göra som "StitchOrDie"
    http://stichordie.blogspot.com/2010/11/inte-riktigt-men-snart.html

    Angående kokosnöten kan du ju öppna den lite försiktigt och använda kokosen och mjölken i en wook eller nåt och sedan spara själva nöten och klistra på lite öron och en mun, vips, en prydnads mus :)

    SvaraRadera