måndag 1 november 2010

Kök, vinst och julstickning.

Här är våra nya köksmöbler. Det blev väldigt mycket ljusare och luftigare i köket. Och nu är bordet i lagom höjd för att jag ska kunna stå där och klippa till tyg eller baka pepparkakaor. Barbord är bra för långt folk med ryggskador. =)
Däremot så lär det dröja innan man kan använda bordet på det sättet för det ska oljas in... i evigheter. Jag oljade in det i morse, men för att det ska bli ett prima köksbord så ska man olja in det varannan dag första veckan och sedan var tredje dag i två månader! Det är 22 gånger!!! Jag kommer få olja fram till nyår! Det är ju inte klokt. Behöver verkligen en ek-skiva så mycket olja?När jag ändå var i köket så passade jag på att ta kort på lite fler saker.
Äppelsaften jag gjorde i förrgår. En flaska av rabarbersaften får vara med också, den har inte blivit fotad förut och man vill ju inte att den ska känna sej utanför.


Min fina burk som jag har mjöl i. Vet inte riktigt vad som varit i den tidigare, det står cookies på den i mönstret så jag antar att den varit fylld med kakor, även om den inte direkt ser ut som en kakburk för mej. Den stog och skräpade länge hemma hos pappa innan jag la beslag på den för många år sen.


kokosnöten vill vara med på bild


En nyplanterad blomma i en gammal glasburk, även den hämtad bland saker pappa har ståendes på vinden. Morteln kommer därifrån med och fågeln som inte fick med sej hela nosen ( du simmar ur bild kaj? ) på bilden har jag fått av syster. Hyllan skulle jag vilja göra nått åt, men att måla den känns alldeles för jobbigt när den är byggd i rutmönster. Jag får nog skaffa nått annat.


Söta slitna kopparformar som jag köpt på loppis uppe på Fårö. Tio kronor styck, det kan man leva med.


Dagen frukost, om man nu kan räkna det som frukost när man inte äter förrän kl 12... Ja, det fick va med på bild ialf. Hembakat bröd och te i en söt kopp jag fått av en vän.


Det är konstigt det där med te, jag använder både honung och mjölk i mitt te. Och när jag säger det så reagerar många. En vän till och med la huvudet lite på sned och sa " Använder du BÅDE mjöl och honung? Åh, du är så söt" Men... eh... hm.. va? Är det läggahuvudetpåsned konstigt... verkligen? Hade jag velat ha både socker och honung eller både mjölk och grädde i te skulle jag förstå att folk tyckte jag va knäpp. Men mjölk och honung är ju två helt skillda saker. Är det verkligen så konstigt?

Man kan ju tro att jag bara dricker "onormalt" honung och mjölk te och tar kort på saker i mitt kök... men faktiskt så stickar jag på min julklappsstickning med. En strumpa klar. Ganska söta va? Jag tog tassen från Jordi Linviks mönster. Hon gör söta mönster som du kan hitta här.


Vunnit har jag gjort igen också. På Maries sida Alla kan sy. Jag vann hennes fina väskmönster. Jag har spanat på det länge och nu kommer jag få mönstret och tyg till att sy väskan! Kan det bli mycket bättre? Speciellt nu när jag har ett bra klippatilltygpå-köksbord så jag slipper åla runt på golvet. Hurra!

2 kommentarer:

  1. va snyggt ska du åka på mässa i älvsjö det ska jag med på lördag det ska bli spännade att kolla på alla garn och nyheter från garn företag. ha det bra! maria

    SvaraRadera
  2. Om man inte vill att trät ska resa sig för minsta fukt så behövs mkt olja så gnid på du - ju mer desto bättre.

    SvaraRadera