lördag 6 november 2010

Lördag i Sigtuna och symässinköp


Idag har vi varit i Sigtuna och vandrat runt i det fina vädret. Vi försökte fika på Tant Brun men det var alldeles för mycket folk. Ska man få plats där inne ska man ha tur, eller komma en vardag för annars är det alltid fullt. Fiket ligger i en 1600 tals byggnad, det är bordsservering och personalen har långa kjolar och stora förkläden med volanger. Riktigt mysigt, men som sagt... litet.


Tant Brun har staplat upp med ved.


Årets sista maskros fanns nere vid vattnet.
Eftersom vi inte kom hem förrän det var mörkt så gick min plan att ta kort på mina symässafynd i fint väder i stöpet. Så det får bli som det blev.


Garn till mej och min hemlis, jag ångrar lite att jag inte köpte mer av garnet i mitten. Jag köper alltid för lite garn. 200 gram kan man ju inte göra mycket med, hade jag köpt dubbel upp kunde jag ialf knåpa ihop ett litet linne eller nått sånt. Men nu får det väl bli en mössa till.


Lite ull och sockgarn till mej och en julklapp. Det estniska garnet blir nog en sjal, eller ett par vantar och en mössa kanske. Jag har som vanligt svårt att bestämma mej. Kanske skulle lägga upp en omröstning så ni får bestämma åt mej.


Stora stickor till nedsatt pris. Nummer 20 och nr 15. Nu blir det sjalstickning av garn som legat sedan april.


En nålbindningsnål köpte jag med, hade inte ork kvar att vara med i nålbindnings workshopen på eftermiddagen men jag köpte en nål, resten ska jag nog kunna klara genom att leta på nätet. Lite tyg blev det också, och kantband.


Jag är nog lite bortskämt när det kommer till att köpa billigt tyg för jag tyckte att priserna på mässan var helt hutlösa på tyger. 169:- metern är inget direkt att skryta med enligt mej men folk stog i kö för att handla. Mina små rearullar med 30cm i den ena och 50cm i den andra kostade 74:- tillsammans. Så mycket betalar jag inte för de 2,5 meter tyg som går åt till att sy ett par byxor. Det är förvisso ett helt annat sorts tyg men liknande bomullstyger går att hitta för 79:- metern där jag brukar handla. En sak som jag letade efter men som inte fanns någonstans var en nystmaskin. Det trodde jag faktiskt skulle finnas där. Jag får göra ett försök att hitta en i Tallin nästa helg. Annars får jag erkänna mej besegrad och helt enkelt beställa en på nätet.

2 kommentarer:

 1. fina bilder från Sigtuna!
  du hittade en del på mässan, om du vill så kan jag leta mer av "garnet i mitten" - tala om var du köpte det, namn, färg, färgnr o parti o hur mycket mer du vill ha!
  om du menar den lilla vita grejjen med vev som man liksom nystar med så har Sätergläntan såg jag idag. har för mig att den kostar drygt 350 kr om jag minns rätt, det var en kompis som köpte igår! jag vill oxå ha en o ska kolla imon tänkte jag, ska jag köpa 2?
  maila mig på lilla_spy@hotmail.com,
  jag kollar innan jag drar imonbitti :)
  kraMyz

  SvaraRadera
 2. Tack för titten på min blogg!
  Visst är det konstigt att man alltid har för lite garn hemma, både med och utan garndatabas :-)

  Ha det bra i Tallin!
  Där kan man inte låta bli att köpa garn!

  P.s. Grunnebo Garn och Vartofta garn säljer nystmaskiner för runt 290 kr

  SvaraRadera