onsdag 3 november 2010

Hemlis paket och andra skojsiga saker.

Jag vittjade postfacket efter att det hade blivit mörkt igår så det var inte läge för något fotograferande, men idag fanns det lite dagsljus mellan regnmolnen så då gick det bra att få lite bilder. Mitt postfack va så överfullt att jag hade svårt att få ut sakerna. Brevbäraren i det här området får slita för sin lön stackarn.

Jag hade fått ett paket från Kina med garn, ett blandgarn av kashmir, silke och ull. Otroligt mjukt. Ett nystan är inte mycket större än ett muskat nystan, det är på 50 gram men det innehåller 600 yards. Det är så tunnt att jag inte riktigt vet vad jag ska göra med det.


En suddig bild på garn som jag fick från Indien. Det är gjort av gamla saris. Jättefint men det luktar som gammalt dammigt tyg som legat för länge, men det försvinner nog med lite vädring. En sjal ska jag nog knåpa ihop av det, kan inte komma på så många fler saker som det passar till.


Min vinst hos Alla kan sy hade kommit. Det var snabbt jobbat. Fint tyg och en otroligt pedagogisk beskrivning fullt med detaljbilder så att man inte ska kunna göra fel. Jag kan verkligen rekommendera att köpa mönstret för en billig peng om man vill göra en fin väska men inte riktigt vet hur man får till det.


Och så hade jag fått mitt andra Hemlispaket. Superskoj! Paketet var så överfullt att det måste varit svårt att stänga det. Titta högst upp i vänstra hörnet, de sticker till och med ut saker =)


I paketet fanns det fina trästickor, fina garner, en lavendelpåse jag kände doften av redan när jag stog och hämtade ut paketet på Ica och en jättesöt ask till rundstickor. Där ska alla mina Knitpro-delar bo. Och det var inte slut där, om man tittade i asken så fanns det mer saker.


ett mönster, en chokladkaka, en söt påse med ett måttband i och en liten ylletvätt.


Det är nästan lite läskigt för den senaste veckan har jag
1. Funderat på om jag inte skulle köpa lite lavendel och göra en påsen och lägga bland mina garner.
2. Tappat bort mitt måttband så jag har suttit med en tumstock... inte smidigt!
3. Rotat fram mina två nystan av järbogarns bandgarn Carat och konstaterat att det är för lite för att göra något vettigt av.
4. Svurit över att jag inte har nån plats till mina knitpro prylar vilket gör att jag hela tiden måste köpa nya för de gamla är puts veck så fort jag behöver dem.
5. Upptäckt att min bambusticka nr 10 har slagit sej
6. Gått förbi, senast i måndags, Werters orginal choklad på ica och funderat på om man skulle pröva den.

Är det någon som smyger på mej? Lämnar Tomas uppgifter i smyg till min Hemlis? Eller är min Hemlis synsk? Hakan kom ialf närmare och närmare golvet för varje pryl jag plockade ut =)
Tack så jättemycket hemlis. Jag har så klart inte listat ut vem du är... om jag känner mej rätt så kommer jag inte heller göra det. Det hade varit enklare om det funnits en förteckning på alla som anmält sej till bytet... men det finns väl inte?Eller?


4 kommentarer:

 1. Det där sarigarnet var ju väldigt spännande. Gillar återvinning och tyckte det där lät lite symboliskt på något vis som jag inte kan reda ut just nu!
  Härliga fynd i brevlådan!

  SvaraRadera
 2. Vad mycket festligt garn du beställer! Hur hittar du allt? :)

  SvaraRadera
 3. Ohh vilket roligt heemlispaket,du fått ,jo kanske så det e ,lite smygflukt kanske??hehe.. Ja man måste vara rädd om ryggen men det är inte så lätt,bara att vara efterklok,hehe..kram =)

  SvaraRadera
 4. Hehe, vilket häftigt sammanträffande - eller flera - med ditt hemlispaket. Sjukt kul ju.

  SvaraRadera