onsdag 17 november 2010

Garnbutik tur och retur.

Idag skulle jag ha jobbat till sex va det tänkt, men när jag stog på perrongen i Huddinge så ringde "chefen" och sa att hon tagit fel på dag och att det inte behövdes. Eftersom jag precis hade stämplat min åkbiljett så kändes det onödigt att bara låta den förfalla och gå hem igen. En biljett gäller en timme från stämplad tid. Och vet ni vad man hinner på en timme?
Just det, till garnaffären inne i stan och hem igen. Så lägligt... eller hur ;)

I garnaffären så reade de ut Garnstudios Silk-tweed garn, det ska tydligen ur produktion och eftersom jag har spanat på ett mönster som passar garnet ett tag så passade jag på att köpa några nystan. Men nu blir det inget mer garn i år... eller jo.. kanske nånting från Riga när vi åker dit. Men förutom det har jag garnförbud. Jag funderar på om man kanske skulle göra en garn-databas över alla garner som Susilull har gjort. Det känns mer och mer nödvändigt när det trillar fram garner ur garderoben, varje gång jag öppnar dörren, som jag inte ens minns att jag köpt. Men jag vet inte om en databas kommer framkalla mer ångest över alla garner som bara ligger mer än vad det kommer hjälpa mej.

Jag har ialf planer för mitt nya silk-tweed.

Det här (lila ska det va) ska blir ensån här.

Och garnet från mässan, som jag ångrade att jag köpte så lite av, fick jag helt plötsligt mycket mer av tack vare snälla My som köpte mer åt mej när hon skulle på mässan och jobba. Tack tack igen =)Mjukt och mysigt merinoull ska bli ensån. Tror jag ialf. Jag kommer säkert ändra mej tusen gånger innan jag börjar sticka på den.

Garnerna jag köpte i Tallinn ville också vara med på bild så här är deDet blir mycket lila garner nu tydligen, men det är bra. Då har jag ju kläder att matcha med sen ;)

Stickcafé var jag på igår också, mitt första. My lurade dit mej och det var riktigt trevligt. Det kändes lite underligt först...sitta i grupp och sticka med folk man inte känner, jättekonstigt, speciellt för en så osocial person som mej. Men det var trevligt folk, fina lokaler och man fick köpa te och en smörgås för en liten slant... jag fick förvisso hålla mej till min drickyoghurt från jobbet eftersom jag... och 3 miljoner andra människor... inte kunde få ut några pengar från swedbank eftersom deras datorer havererade igår. Men det va kul, jag kommer nästa gång =)


Och till sist, dagens kattbild.kamera som kudde, någon?
blixt va tydligen inte så poppis, men den andra kameran va liksom upptagen av nån...

3 kommentarer:

 1. hej hopp!
  tack för sällis igår. du är väl inte osocial. varför sa du inget om peng, jag hade juh. tänkte inte på att du inte tog fika *skäms*
  den kortärmliga koftan e juh jättefin, nu kanske jag måste göra en sån *härmapa* den andra är oxå fin, ska bli kul att se vad det blir när du är klar! vilken garnaffär var du på *nyfniken*
  hoppas vi ses snart igen,
  kraMyz

  SvaraRadera
 2. Det där silk-tweed garnet verkar jättefint. Måste kolla om det möjligen finns här.
  Jag ska få välja garn till en tröja .Fyller år i dec och har valt present själv.
  Nu vet jag inte riktigt vad jag vill ha, det finns ju SÅ mycket att välja av.
  Fin blogg du har.
  Britt

  SvaraRadera
 3. Det lila Silk-tweed garnet var verkligen läckert!
  Tror också att en databas över allt garn man har framkallar ångest och tänk som mycket sticktid det går åt att fixa till den... :-)
  Ha´ det gott!

  SvaraRadera