söndag 21 november 2010

Julen, here I come.

Jag har precis bokat biljetter hem till ön över julen. Jag har inte varit "hemma" över julen sen 2005 så det ska bli kul. Fem personer och tre hundar i samma lägenhet (phu), nu har ju pappa iofs en ovanligt stor lägenhet, men det blir rätt påfrestande ändå. Att Tomas är pälsdjurallergiker hjälper ju inte direkt till heller. På sommaren går det ju bra när det är varmt ute, inte lika kul på vintern. Hoppas det inte blir som i februari i år när det va så mycket is på gatorna inne i Visby att man inte kunde ta ett kliv utan att halka. Och då lånade jag ändå pappas broddar när jag skulle ut eftersom ryggen va så dålig, jag spräckte upp mina diskbråck igen precis innan jul så jag vågade inte ta några risker... Och ändå druttade jag omkull flera gånger. Gotlands kommun måste ha det sämsta vinterunderhållet.

Men det blev mycket innetid framför brasan istället och det gör ju inget. Jag förstår inte folk som bygger ett hus men som inte bygger in en öppen spis... det är väl något av det bästa som finns.


mys mys

3 kommentarer:

 1. Håller med dig om öppen spis eller åtminstone en kamin med fönster så att man kan se elden! Ett måste. Lägenheterna högst upp i huset jag bor i har braskaminer, jag planerar att med tiden flytta uppåt!

  SvaraRadera
 2. Oj vad man glömer fort. Tänk de där gatorna går jag ju nästan dagligen på och jag måste ju halkat omkring en hel del förra vintern.
  Men jag hoppas att vi får en vit jul i år också, det skulle vara trevligt men det behöver inte komma så mycket som förra julen. Klart man ska ha brasa, det är ju ett måste i eget hus.

  SvaraRadera
 3. Fem personer, pytt!
  Föreställ dig att vara 15 pers varav 6 barn bara i den närmaste familjen. ;D

  SvaraRadera