tisdag 16 november 2010

Tigers skålritual

Äter man yoghurt i det här huset så finns det inget som heter mat ro. Speciellt inte om man tar med skålen in i sängen och äter där framför datorn.

Stora ögon stirrar på mej hela tiden, stirrar på skeden för att se om den kanske kanske möjligtvis kommer närma sej katten. Han spinner så högt att sängen vibrerar och sticker fram nosen fem centimeter från skålen med jämna mellanrum för att lukta på innehållet i skålen. Ja, jo, det stämmer, det är yoghurt. Bäst man börjar trampa på stället, då kanske hon fattar att det är katten som borde få innehållet. Men nej, matte är ovanligt trög. Bäst att flytta lite närmare och spinna i hennes öra, lukta lite mer på yoghurten. Tramp tramp. Inget händer...
Men om man låtsas som ingenting då? Katten ser ut genom fönstret. Men han är avslöjad på öronen som håller koll på vad skeden gör.
Om man försöker se söt ut då? Lägger sej på huvudet, blinkar med ögonen och sträcker ut tassarna? Inte det... Spela svår då? Sätter sej med ryggen mot men lurar ingen eftersom huvudet går som på tjejen i exorsisten. Tittar på skålen, tittar på matte, skål, matte, det börjar ta slut, stor suck. Ögonen blir dubbelt så stora och halsen tre gånger så lång när jag lägger från mej skeden. Och sen ser det ut såhär.

Varje gång man har en skål! =)

3 kommentarer:

 1. Sicken charmör :) Svårt att motstå när de lägga på charmen sådär!

  SvaraRadera
 2. Ja, de är väl för härliga de små fyrfota vännerna.

  SvaraRadera
 3. knaskissen :)
  saknar verkligen att ha katt! måste komma o våldgästa snart så kanske han låter mig gosa lite *hoppas*
  tack för ikväll,
  kraMyz

  SvaraRadera