onsdag 6 oktober 2010

På Ica... en sann historia.

Jag och Tomas är väldigt dåliga på det här att handla mat. Varje gång vi åker från affären säger vi att " nästa vecka gör vi en inköpslista för hela veckan och åker och storhandlar". Det har hittills aldrig hänt. Vi handlade rätt mycket på en och samma gång innan jul förra året, men det räknas inte för det gör ju alla.
Så när vi hamnar i en mataffär så kan vi gå runt i evigheter utan att hitta någon mat alls. Detta även i mataffärer som har en butiksyta på 5000 kvm. Är det inte märkligt?

Samma sak idag. Vi klev in på våran lokala ICA och hittade ingen mat. De hade verkligen ingenting. När vi till gick förbi brödavdelningen sa Tomas "vi kanske bara skulle köpa en baguette och en kyckling eller nått". Detta sa han precis bredvid hyllan med bakeoff bröden. Tydligen höra baguetten oss för den om rullande ner mot kanten helt på egen hand. Det är ju sluttande hyllor... men ändå. Kunde den prata hade den sagt. "Ta mej, ta mej".
Detta måste ju vara något av ett tecken så vi kom fram till att vi måste ju ta baguetten, det va sånna halvstora baguetter så Tomas undrade om vi skulle ta en till. Men eftersom det bara fanns tre stycken kvar i hyllan så var vi ju (enligt mej) tvugna att ta alla tre eftersom den tredje skulle bli helt ensam kvar. Tänk att ligga ensam kvar som oönskad baguette på hyllan, finns det något sorgligare?
Så jag började fundera på annan mat man kunde äta eftersom... ja.. vem äter tre halvstora baguetter, jätteonödigt att köpa ju, går ju inge vidare att spara på för de blir ju torra rätt fort... Men ingen idé kom så hem gick vi med halva påsen full med baguette. Det blir en halvtorr macka till lunch imorgon.

Är det verkligen bara jag som tänker såhär? =)

2 kommentarer:

  1. Jag har så iblan, men med åren har man lärt sig vad som är bra att ha och jag är super på snabbmat.
    Grattis såg att du vann vid Emlina.

    SvaraRadera
  2. HaHaHa! Vad roligt!!!
    Ett tips är att faktiskt skriva den där inköpslistan ;-)

    SvaraRadera