tisdag 12 oktober 2010

Trattkantarellerna som aldrig tog slut.

Idag har jag rensat nästan ett kilo trattkantareller. Det tar väl ett par timmar tänkte jag... pyttsan. Det tog nästan sex timmar. Hur kan det ta så lång tid? Nu finns det iofs inte ett enda litet jordkorn på dem och jag har delat alla trattar och kollat så att det inte gömmer sej några läskiga insekter där. Jag vill inte ha torkad svamp med tillhörande torkad mask i. Men ändå... sex timmar? Och det ligger nästan två kilo till i kylen. Så ohyggligt tråkigt.

Jag har i alla fall äntligen plockat ihop det första Hemlis paketet så det ska jag skicka iväg imorgon. Jag är lite sugen på att anmäla mej till Mixa och Matcha bytet med, men har man inget jobb och akassans nästan lägsta ersättning så får man bara vara med i ett byte i taget. Jag har så tråkiga regler... bara ett byte åt gången och inget ätande i sängen för då blir det smulor, ingen hundvalp så länge vi har katt, inga nya stickprojekt förrän citronsjalen är klar... Gud va jag är trist.

4 kommentarer:

 1. Ojojoj, jag med mitt tålamod hade troligen slängt kvarvarande trattisar i komposten... fast framåt vintern är jag avundsjuk på er som har!
  Jag äter i sängen men gunåde den som lägger sig i sängen med kläder på, då kan det komma grus i sängen...kanske...har jag fått för mig! :-)
  Menar du helt allvar; INGET alls förrän citronen är klar? Du ät inte trist, du har karaktär!

  SvaraRadera
 2. Jag börjar känna att man kanske skulle skänka bort trattisarna som är kvar, men det lär jag ångra i vinter så det är bara att rensa på. Får du grus i kläderna när du går ut? Annorlunda ;)

  Nej ingenting. Jag köpte garnet i juni tror jag. Nystade upp det i augusti och har stickat en sektion under två veckors tid. Nu får det va bra. Nu jäklar ska den bli färdig! =)

  SvaraRadera
 3. Jag brukar grovränsa och lägga på tidningspapper. Sen när de torkat lite är det lättare att plocka rent o går snabbare.
  Angående regler, man kan ändra sig

  SvaraRadera
 4. wow va du är duktig! det är sååå j-la skittrist att rensa svamp men så värt det mitt i vintern när man mumsar god svampsås *ler*

  vilken karaktär du har...

  jag har anmält mig till Mixa o matcha, kan inte låta bli :) fast jag anmälde mig inte till hemlis förståss...

  ha det bäst,
  kraMyz

  SvaraRadera