onsdag 25 januari 2012

Angoragarn beställt... dags att köpa papiljotter med kanske..

Jag är så himla trött, det märks verkligen att skolan har börjat igen.
Det är Ittens färgcirkel hit och kompositioner dit, närklang, treklang, hit och dit -klang och gyllene snitt som har tragglats de tre dagar vi varit i skolan på påbyggnadsterminen. Det är så mycket att hålla i huvudet, och nu kommer vi ha ett prov i veckan på det här med början nästa vecka. Det är inte mycket fritid man får i den här skolan. Himla tur att jag varken har hund eller barn för då hade det aldrig gått. Det räcker så bra så med en usel rygg som man känner av varje dag man kommer hem.

Under jullovet började jag på en mjuk och lurvig väst som kommer bli skön att ha när man går in och ut ur kylarna men nu börjar jag misstänka att garnet inte kommer räcka. Jag vet inte om jag på senaste har valt dåligt skrivna mönster för jag har följt det till punkt och pricka och planerat garnåtgången och ändå blir det fel på ett eller annat sätt. Boleron som jag gjorde till Nobelfesten blev ohyggligt stor och enligt uträkningar borde jag haft 100 meter över när västan var klar, nu kommer det snarare bli några meter för lite. Så himla typiskt att jag tog garnet Tomas köpte åt mej i Ungern, det blir långt att gå för att köpa mer... men det är ett Wendy garn så det borde inte vara helt omöjligt att få tag på här nånstans heller..

Jag fick mitt Noro garn idag, det gick fort som vanligt. Garnkorgen har himla bra service. Fastnade såklart också i YP´s tisdagsrea och råkade beställa lite därifrån med. Hoppsan! Tre olika sorters angora/akryl garner 80/20%. 20% akryl är ju inte jättemärkbart. Och jag fick 6600 meter garn plus frakt som innebär leverans till dörren för 265:- ..... vart annars hittar man det?

Problemet är bara att när jag tänker angora får jag en bild av en rökande tant med papiljotter och en stor knallrosa fluffig och hårig angorajumper... vet inte riktigt varför men pga detta har jag aldrig kännt mej direkt lockad att köpa något i angora, men det här var minimalt med lurv och fina färger så jag hoppas det blir bra. Ni håller tummarna va?

2 kommentarer:

  1. För mig är angora bebis-gos. Mysiga gulliga bebisa och angoragarn är ljuvligt. Självklart gjorde du rätt val! Det ska bli superspännande att se vilka färger du valt. Ha en skön kväll.

    SvaraRadera
  2. Kan inte annat än skratta åt dig, för helt plötsligt fick jag ju se den bilden också. Men jag tänker ju inte så, jag tänker mjukt fluffigt och gosigt skönt.
    Grattis till jobbet i påsk, kul att du gjorde bra intryck så du kan få lite lön, hmmmmm menar lite bidrag till nytt garnköp. :)

    SvaraRadera