lördag 7 januari 2012

Att blocka eller icke blocka..

Jag är inte sådär jätte bra på att blocka mina färdiga alster... har faktiskt aldrig ens hänt att jag har gjort det. Jag förstår poängen med att blocka en spettssjal eller liknande men vantar, koftor, STRUMPOR? Behöver man verkligen det?

Jag kan tycka lite själv att den Citron jag stickade för evigheter sedan, och som jag förmodligen inte ens har visat här (typiskt mej) kunde behövt en liten blockning. Den kan verkigen behöva sträcka lite på sej. Men när jag väl stog där med min färdiga, mjuka, fina, torra sjal som doftade så gott så blev jag lite ledsen av tanken att den skulle bli blöt, spännas fast med nålar... kanske bli tovig, lite mindre ny och bara lukta blött får... så jag gjorde det aldrig. Lite knasigt, men sån är jag.

Men jag ska.. det ska jag verkligen. Vilken dag som helst nu.
Men allt annat, behöver man verkligen blocka allt?? Hur gör ni? Och varför? =)

6 kommentarer:

 1. Koftor och sjalar absolut men vantar och sockor bara om man vill. Garnet blir såå mycket mjukare och avslappnat när man blockar det och doften du kan få om du har det perfekta blocknings-tvättmedlet Eucalan är bara bonus. =)

  SvaraRadera
 2. Jag blockar alltid. Dels för att maskorna rättar till sig och jämnar ut sig. Men sen tycker jag också att allt ser så mycket finare ut då. Sockar blockar jag första gången jag tvättar de men inte sän och ska jag ge bort det så måste det vara blockat, slätt, namnlappat, ettikett på med tvättråd och skötselråd, inslaget i silkespapper och fint inslagningspapper eller presentpåse. Men sen är jag ett freak också :)

  SvaraRadera
 3. Jag blockar inte sockor men allt annat, det blir verkligen jämnare och finare! Totally worth it! :-)

  Apropå saker som luktar, te och korvmackor luktar gott men inte hundar, särskilt inte våta...tror du lungt kan hålla dig till din fina katt! :-)

  SvaraRadera
 4. Jag blockar bara sjalar för att sträcka ut dem och få fram mönstret. Jag har aldrig fått garnet fulare, så det behöver du inte vara orolig för :-)
  Någon gång har jag blockat koftdelar för att få dem lika stora och utplattade innan ihopsömnad. Någon enstaka gång har jag blockat någon vante eller mudd, men bara om jag tyckt att de behöver jämnas till.
  Blockade saker "skrynklar" ju ihop sig igen efter ett tag, så en sjal kan ju bli fin att blockas igen efter flitig användning, om man vill.

  SvaraRadera
 5. Jag blockar framför allt sjalar, men även annat för att få maskorna att släta till sig! :)

  SvaraRadera
 6. Här har hänt mycket den sista tiden och vilka fina förändringar. Smart med önskelistan också, det var ju så man borde göra såklart.
  Underbara bilder från Nobel och vilken underbar frisyr du hade. Blockning, den biten hoppar jag över tror jag idag.

  SvaraRadera