söndag 3 juli 2011

Loppis idag

Söndag, varmt fast blåsigt och mulet... då åker man ju såklart på loppis. Det finns en stooor loppis på Täbygaloppbana, den ska vi åka och kika på. Och om vi inte har ledsnat efter det blir det en vid Roslagsstoppet med innan vi åker till Norrtälje och fotar systers lägenhet som ska ut till försäljning nu när de köpt ett hus. Om det är någon som vill köpa en tvåa i Norrtälje är det bara att höra av sej ;)

Men först loppis, jag går alltid och kikar efter en spinnrock, jag har ingen aning om hur man spinner på en spinnrock, så jag har ingen aning om ifall den är komplett eller inte. När vi var på Gotland hittade jag en med maskhål... det vill jag inte ha. Köpte en fin tunna med maskhål för nått år sen. För det är alltid maskhål i gamla saker tänkte jag... året efter petade jag på den och den föll ihop i ett dammoln... inga maskhål! Så hittade jag en med två ben... verkade otroligt opraktiskt... men den var ju billig ;) Vi får se vad vi hittar idag


2 kommentarer:

  1. Förutom hjul behövs spinnvinge, u-formad med krokar på och mitt i u-et ska det sitta en spole. Från spolen till hjulet ett dubbelt snöre som man kan knyta dit själv. Bakom hjulet, som inte ska skeva när man snurrar på det sitter en pinne som överför kraften från trampan till hjulet. Betala inte mer än 200 kr! :-)

    SvaraRadera