tisdag 27 juli 2010

Inte som planerat, men väldgt bra ändå.

Det märks att det är slutet på juli. Mina garnhandlar planer gick i stöpet. Jag tänkte pröva på en ny butik i västerhaninge den här gången. Butiken är väl förvisso gammal men jag har aldrig varit där förut, men tji fick jag. Den hade stängt, likadant med den i Nynäs och i Sorunda. Ingen bra dag för garnhandel alltså. Jag får nog ta mej till den butiken inne i stan som jag brukar handla i, men jag sökte ju jobb i den butiken och var på intervju förra måndagen och de har inte hört av sej än, jag är lite rädd att de kommer tycka jag är påstridig och tjatig om jag kommer in igen så snart efter intervjun, ingen normal person handlar väl i garnbutik fem gånger på samma månad...eller?

Eftersom det nu inte blev någon garnbutik så åkte vi in förbi en loppis på vägen från nynäs, jag ville kika lite och se om de kanske hade en slända till mej. Ingen slända, dock hade de säkert femton garnvindor som låg och skräpade lite överallt i lokalen. Jag fick med mej en stor en, kanske lite överdrivet stor, den kommer från Glimåkra, var helt felfri och såg ut att vara som ny. Hundra kronor kostade den, helt okej pris för en ny garnvinda.


Vi hittade också en fin trälåda från svenska sockerfabriken, den var lite skadad på ena kanten så va fick den för hundra kronor. Billigt tyckte jag. Det är så sällan man ser sådana sockerlådor och jag har velat ha en i flera år så skadad eller icke skadad, den skulle jag ha. Hade sommaren bara börjat så hade jag fyllt den med lavendel och ställt ut den på balkongen, men nu kommer vi vara bortresta lite från och till till slutet av augusti, så det blir nog ljung som kommer planteras till sensommaren.
På vägen hem körde vi förbi ett solrosfält, vi var tvungna att stanna när vi såg att det var självplockFyra kronor styck eller 25 kronor för redan plockade och ihop bundna solrosor. Det var bara att greppa en sekatör, hoppa ut i fältet på jakt på de fem finaste solrosorna, stoppa tjugo kronor i brevlådan och sen hem fort för att sätta dem i vatten. Tack så mycket.

Sticka gör jag ju också, jag har fått klart en blå strumpa i drops delight garnet. Det här garnet var mycket bättre än det jag använde till de andra strumporna trots att det va samma garn, fast olika färg då.. jag kanske fick garn ur en dålig leverans tidigare. En strumpa klar som sagt, men jag orkade inte börja med en till i evighets-resårsticknig just nu så jag började på en randig strumpa. Skönt med slätstickning, det går i alla fall undan.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar