söndag 5 februari 2012

Jag och mina garnsynder

Det är verkligen skitkallt i skolan så här års så jag slängde ihop en varm väst som jag tänkte att jag skulle ha och mysa i på lektionerna. Men återigen... västen var helt klar igår och när jag tar på den så stämmer jag inte alls med mönstret, den är jäääättelång upptill så armhålen är gigantiska. Hur ska vara byggd för att kunna ha den här? Det såg verkligen inte klokt ut så igår kväll roade jag med att pilla upp alla mina fästningar och repa upp fem centimeter upptill.
Tydligen ska man inte utgå från att alla mått stämmer på skrivna mönster, man måste kanske mäta sej själv lite också. Nån gång ska väl till och med jag förstå det innan jag är klar med ett plagg.

Jag tänkte ju att jag skulle ta fina kort på mina fina garnfynd i helgen när det var fint dagsljus ute, men det var inte så fint ljus som man hade kunnat tro så man får hålla till godo med halvfula blixtbilder ialf =)


Mitt fina Noro garn som är mycket finare i verkligenheten är på bilden....såklart


Jag råkade beställa lite från YP fint, mjukt och i glassfärger =)


Mitt första Etsy-fynd. Det var ju enkelt att handla där med... det var ju synd på ett sätt


Manos Silk blend, Manos woo, Magic Ball, Fame och Knitpro. Jag åkte ut till Ulligt på Lidingö och köpte på mej nästan pinsamt mycket lyxgarn. Men är det 50% rabatt så är det. Då är det bara att strunta i att plånboken kvider och handla ändå för så billigt lär man aldrig hitta dessa garner igen.

När jag hade kommit över den värsta chocken över mitt garnhandlande så kände jag att garngirigheten tog överhand igen och jag kände att ett nytt besök på Ulligt kanske kunde vara okej. Det var ju så mycket fint jag åkte ifrån...
Usch, jag är hopplös, jag vet. Men man ska ju passa på... eller hur?
Tomas sa att jag borde passa på och Tomas har nästan alltid rätt så jag tog bussen ut i snöstormen, löjligt lång tid tog det och lite förskyld blev jag, men det var det värt.

Så efter andra omgången så kom jag hem med följande

och ändå så fanns det mycket mer jag hade kunnat köpa. Men nån måtta får det faktikst finnas även för mej.

Nej, nu ska jag fixa det sista på västen och se om den passar bättre nu. Kanske att jag skulle pröva att blocka nånting också idag... det har jag ju aldrig gjort förut. Kan ju bli spännande =)9 kommentarer:

 1. Så mycket fint du fann. Jag håller med om att man måste passa på när det är (relativt) billigt!

  SvaraRadera
 2. Så mycket fint du fann. Jag håller med om att man måste passa på när det är (relativt) billigt!

  SvaraRadera
 3. Wow, vad mycket fint garn du hittat. Norogarnet ser ljuvligt ut (och allt det andra också förstås).

  SvaraRadera
 4. Varför bor jag inte i närheten lyckliga du

  SvaraRadera
 5. Kände att jag blev lite avundsjuk när jag såg alla dina härliga garner...särskilt bilden med manos-garnet, så fina färger också!
  Tur att du har Tomas som kan vägleda dig så bra!!!

  SvaraRadera
 6. Så mycket fint!
  Ibland önskar jag att jag bodde närmare live-garnaffärer... ;-)

  SvaraRadera
 7. Oj,oj så mycket underbart garn du fick lägga fingrarna på. Nu är jag jädrans så avis.

  SvaraRadera
 8. hej jag ser att du köper massor med garn men vad gör du med garnen jättefina och underbara färger kram och lycka till med de nya projekten

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det kan man fråga sej. Av någon anledning är det inte lika roligt att ta kort på det färdiga resultaten som att ta kort på garnet.

   Radera